İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, bugün haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.
İçişleri Bakanlığı’nın Açıklaması
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Anayasa’nın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47. maddesi gereğince, İmamoğlu ve Çalık’ın görevlerinden geçici bir tedbir olarak uzaklaştırıldıkları belirtildi. Aynı açıklamada tutuklandığı ve görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.
Belediye Meclislerinin Toplantıya Çağrılması
İstanbul Valiliği, belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılması nedeniyle, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. maddesi uyarınca, yeni belediye başkan vekillerini seçmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi meclislerini 26 Mart 2025 tarihinde toplantıya çağırdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, aynı gün saat 13.00’te; Beylikdüzü Belediye Meclisi ise saat 09.00’da toplanacak.
Haber : Lonca Medya