• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
featured
  1. Haberler
  2. Etkinlikler
  3. Beylikdüzü’nde 70 Hafız İçin Görkemli İcazet Töreni Düzenlendi

Beylikdüzü’nde 70 Hafız İçin Görkemli İcazet Töreni Düzenlendi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde, hafızlık eğitimini tamamlayan 70 öğrenci için Hacı Sacit Ateş Kur’an Kursu’nda icazet merasimi düzenlendi. Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nde gerçekleştirilen tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve manevi bir atmosferde icra edildi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, törende yaptığı konuşmada hafızlık eğitiminin önemine vurgu yaparak, “Hafızlık, dinimizin temel değerlerini koruyan ve geleceğe taşıyan önemli bir emanettir. Bu öğrencilerimiz, büyük bir gayretle bu emaneti taşımayı başardılar. Onları, ailelerini ve hocalarını yürekten tebrik ediyorum,” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Selamları İletildi

Programa katılan İstanbul Valisi Davut Gül, hafız öğrencileri kutlayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını katılımcılara iletti. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ise yaptığı konuşmada, öğrencileri ve onlara destek olan ailelerini tebrik ederek, hafızlık eğitiminin önemine dikkat çekti.

Reisülkurra Mustafa Demirkan’ın duasıyla manevi bir doruğa ulaşan programda, hafızlara icazet belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Törenin sonunda çekilen hatıra fotoğraflarıyla bu anlamlı gün ölümsüzleştirildi.

Açılışlarla Taçlandırılan Tören

Törene; Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Haseki Abdurrahman Gürses Kıraat Dini İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Muhammed Coşkun, Beylikdüzü İlçe Müftüsü Kadir Koçak, ilçe müftüleri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından, Beylikdüzü İlçe Müftülüğü tarafından hizmete alınan cami, Kur’an kursları ve gençlik merkezlerinin açılışı yapıldı. İstanbul Valisi Davut Gül’ün de katılımıyla gerçekleşen açılışlarda, yeni hizmet noktalarının Beylikdüzü’ne değer katacağı belirtildi. Bu anlamlı tören, hafızların manevi yolculuğunu taçlandırırken, Beylikdüzü’nde İslam eğitimine verilen önemin de altını çizdi.

Bölgemiz iş insanlarından Altuntaş ailesinin fertlerinde icazet aldığı törende Beylikdüzü AK Parti gençlik kolları başkanı Salih Zeki Altuntaş’ta icazet aldı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Beylikdüzü Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!