Beylikdüzü’nde Ahilik Haftası

Beylikdüzü’nde her yıl olduğu gibi bu yılda ”Ahilik Haftası” nedeniyle Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (BESNAF) ve Beylikdüzü Belediye Başkanlığı bir takım etkinlikler gerçekleştirdi.

Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (BESNAF) Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi altında yer alan “Kırlangıç Cafe & Restaurant” işletmesinde sabah kahvaltısında esnaf ve basın mensuplarının olduğu kahvaltı programı ile etkinliklerine başladı.

Beylikdüzü Belediyesi önündeki Atatürk Büstüne çelenk sunma ve akabinde istiklal marşı ile başlayan etkinliklerde esnaflara şed kuşama ve çiçek takdimi yapılırken, etkinliklere destek veren işletme ve esnaflara ise plaket takdimi gerçekleşti.

 

Cuma namazı sonrası ise Hz Osman Zinnureyn Caminde vatandaşlara ahilik pilavı ikramında bulunuldu. Ahilik Pilavını Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Meclis Üyesi Aytekin Duriç, Beylikdüzü Gençlik Platform Başkanı Ömer Satı ve Beylikdüzü Esnaf Derneği kurucu başkanı Cengiz Ataseven ve dernek yöneticileri birlikte yaptı.
Beylikdüzü Belediyesi önünde gerçekleşen  Şed Kuşama etkinliğinde esnaf ve ailere şed’leri iş insanı İskender Duriç tarafından gerçekleşti.
Beylikdüzü ilçesinde 36. Ahilik haftası etkinlikleri 26 Eylül Salı günü saat 12.00’de Şehit Şafak Evran Meslek lisesinde ahilik pilavı ikram ile devam edecek.
Ahilik Haftası Hakkında Bilgilendirme

Ahilik Haftası, Türkiye’de her yıl Eylül ayının son haftası kutlanan ve geleneksel esnaf ve zanaatkarlık kültürünü anmak amacıyla düzenlenen bir etkinliktir. Ahilik Haftası, Ahilik geleneğini yaşatmak, esnaf ve zanaatkarların önemini vurgulamak, meslek etiği ve dayanışmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenir.

Ahilik, Türk kültüründe köklü bir geçmişi olan ve Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar uzanan bir meslek örgütlenmesidir. Ahiler, esnaf ve zanaatkarlar arasında dayanışma, dürüstlük, adalet, meslek etiği gibi değerleri benimseyen bir topluluktur. Ahilik Haftası, bu değerleri hatırlatmak ve gelecek nesillere aktarmak için düzenlenir.

Ahilik Haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenir, esnaf ve zanaatkarlar özel programlar yaparlar. Ayrıca bu hafta, esnafların mesleklerini icra ederken uygun davranışları teşvik etmek, tüketici haklarına saygı göstermelerini sağlamak ve esnafın topluma katkısını vurgulamak amacıyla çeşitli kampanyalar ve bilinçlendirme çalışmaları da gerçekleştirilir.

Ahilik Haftası, Türkiye’deki esnaf ve zanaatkarlar için önemli bir kültürel etkinlik ve farkındalık oluşturma fırsatı sunar.

  • Lonca Medya
  • beylikduzu.com.tr
  • beylikduzu.tv

 

Ahilik HaftasıbesnafbeylikdüzüŞed