Ata’ya Saygı Koşusu Beylikdüzünde Yapıldı

Beylikdüzü Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybedişinin 84. yılında “Ata’ya Saygı Koşusu” düzenledi.

Her yaştan vatandaşın katıldığı etkinliğin en dikkat çeken yarışmacıları ise ikiz bebek bekleyen Tomris Çetin Gülşen ve bir buçuk yaşındaki oğlu Tuğberk oldu. Yarışmayı başarıyla tamamlayan ikili katılımcıların ilgi odağı oldu.

“Ata’ya Saygı  Koşusu”na gösterilen yoğun ilgiye dikkat çeken Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Turan, “Ata’ya Saygı Koşusu” ilk kez yapılmasına rağmen güzel bir katılım vardı. 500 sporcuyla birlikte koştuk. Bu anlamlı etkinliğe gelen herkese tekrar teşekkür ederim.” diye konuştu.

“Ata’ya Saygı Koşusu” Atletizm Federasyonu ile Beylikdüzü Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlendi. Etkinliğe amatör ve profesyonel olmak üzere 500 yarışçı katıldı. Gürpınar Sahil’de düzenlenen koşu öncesi parkur, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Zabıta ekipleri ise çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Beylikdüzü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri canla başla çalışırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gönderilen zabıtılar ise yapmış oldukları hareketlerle sınıfta kaldılar. Bu tür etkinliklerde İBB tarafından gönderilen Zabıtaların öncesinde dikkat etmeleri gereken hususlarda uyarılması gerektiğinide ifade etmek gerekiyor.

Zaman zaman yokuşlarda zorlandıklarını ifade eden yarışmacılar etkinliklerden çok keyif aldıklarını ifade ettiler.10 kilometrelik parkurda genel klasmanda erkeklerde Fetena Regesa birinci olurken Abdullah Tığlık ikinci İbrahim Erata ise üçüncü oldu. Genel klasman kadınlarda ise Ezgi Kaya birinci olurken Damla Çelik ikinci Gamze Duvar ise üçüncü oldu. Birincilere ödüllerini Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Turan ile Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Ali Mesut Çelik verdi.

Beylikdüzü Gürpınar sahilinde düzenlenen Ata”ya Saygı Koşusunda dikkat çeken bir özellikte her gün Beylikdüzü ilçesinin bir çok alanında koşu yapan vatandaşların bu koşuda yer almamasıydı. İstanbul’un bir çok ilçesinden vatandaşlar ilgi gösterip sabahın ilk saatlerinde Beylikdüzü ilçesine gelirken Beylikdüzü halkının ilgisiz kaldığını gözlemlendi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın Adana’da olduğu bir günde gerçekleşen etkinliğe 500 yarışmacı katılım sağladı. Beylikdüzü Meclis üyeleri her programda olduğu gibi malesef bu programdada görmek mümkün olmadı. Meclis üyesi olarak sadece Ali Mesut Çelik’i görmüş olduk… Beylikdüzü muhtarları, Beylikdüzü sivil toplum kuruluşu başkanlarıda bu anlamlı günde yoktular. Etkinliğin en önemli sıkıntılarından biriside 10 km bir parkur olmasına rağmen koşucuların geçmiş oldukları alanlarda su bulunmaması nedeniyle bir çok yarışmacı zor anlar yaşadı. Özellikle yaşlı koşucuların çok fazla olduğu bir organizasyonda gözden kaçırılmış en büyük sorun olarak dikkatimizi çekti.

Etkinliğin en yaşlı yarışmacısı olarak 10 Km. Parkuru tamamlayan yarışmacı ise mikrofonlarımıza düşüncelerini içtenlikle paylaştı.

Lonca Medya

Ataya Saygı Koşusubeylikdüzügürpınarspor